top of page
Zoeken
  • hannahhoek10

Top 5 Mooiste Fotoshoot Locaties omgeving Haarlem / Bloemendaal20.07.2023Haarlem, mijn stad.

Maar ook een charmante stad vol met geschiedenis en omgeven

door schilderachtige plekjes. Ik durf het wel echt een schatkamer te noemen voor elke fotograaf. Of je nu een professionele fotograaf bent op zoek naar de ideale achtergrond voor een shoot of gewoon op zoek bent naar een prachtige plek om herinneringen vast te leggen, Haarlem en haar omgeving bieden een ruime keus aan adembenemende locaties. Misschien krijg ik er later wel spijt van, maar voor nu leek het mij heel leuk om 5 van mijn favorieten spots met jullie te delen in dit overzichtje: Parnassia strand, Haarlem Centrum, Het Wed, Elswout en de Oosterplas.Ohjah...! Gelijk even een disclaimer:

Ga vooral heel netjes en voorzichtig om met de natuur en alle dieren die daar leven,

en let er goed op dat je niet zomaar overal van de paden mag wijken.
1. Parnassia strand/duinen


Als je op zoek bent naar een fotogenieke locatie aan zee, is Parnassia in Overveen de perfecte keuze. Dit uitgestrekte strand, omgeven door duinen, biedt een prachtig decor voor veel verschillende soorten fotoshoots. Zelf leg ik er graag een romantische zonsondergangsessie vast, een spontaan gezinsportret, of een zomerse zwangerschaps fotoshoot. Parnassia is eigenlijk mijn go-to plekje voor alles. Juist omdat je er de duinen in kunt duiken, maar ook nog even dat laatste 'sunsetje' mee kunt pakken op het strand. Zelfs de ruime parkeerplaats bij deze strandopgang heb ik vaker gebruikt tijdens het shooten. Oh, en ook nog handig om te weten voor sommige gezinnetjes: Je mag er op het strand komen met de hond.


2. Haarlem Centrum


Hartje Haarlem biedt een heleboel toffe plekjes die perfect zijn voor fotoshoots. Het is een ideale locatie voor een stedelijke sfeer met een vleugje historie en veel groen. Wandel door de geplaveide straten, langs de grachten en geveltjes en je komt vanzelf de meest fotogenieke plekjes tegen. Ik ben zelf ook groot fan van de vele bruggetjes! De Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Bavokerk op de achtergrond geven een iconisch beeld van Haarlem.

Loop net buiten het Centrum in de Amsterdamse buurt naar de Amsterdamse Poort voor een uniek historisch plaatje, of loop binnen bij een van de vele sfeervolle koffietentjes voor de wat meer zakelijke shots. Nog een dikke tip; vergeet vooral niet een keer naar boven te klimmen bij Parkeergarage 'De Kamp'. Daar vind je de gezellige 'Dakkas' met een adembenemend uitzicht over het hele stadscentrum.

3. Het Wed


Het Wed, gelegen tussen de duinen, is een oase van groen en rust. In tegenstelling tot het strand vind je hier ook veel schaduwplekjes door de vele bomen en struiken die rondom dit meertje liggen. Perfect als je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om overdag in de volle zon foto's te schieten zoals ik regelmatig heb met families met kleine kindjes. Hoge grassen, zand heuvels, niet al te koud water, bomen en prachtige uitzichten. Deze plek biedt volop mogelijkheden voor prachtige portretten en gezinsfoto's.

4. Elswout


Op korte afstand van Haarlem vind je Elswout, een landgoed met een sprookjesachtige ambiance. Als je door Elswout wandelt kom je een mix tegen van prachtige wildgroeiende tuinen, een statig landhuis, sierlijke bruggetjes en romantische bospaden. Op deze locatie kun je alle kanten op! Het veld vol hertjes zorgt voor leuke interactie met kinderen, in de oranjerie worden de mooiste bruiloften georganiseerd en met elk seizoen veranderd het bos van kleur en sfeer.
5. De Oosterplas


Naast het Wed is er nog een prachtig meer in de Kennemerduinen, namelijk de Oosterplas in Bloemendaal. Fietsend door de hockeyvelden kom je uit op dit kalme, verborgen plekje. Een natuurlijk meer, omringd door groen, heeft net weer een andere uitstraling dan Het Wed door de dennenbomen die er langs het water staan.

In de ochtend strijkt het licht prachtig achter de bomen langs en in de avond kun je nog lang van de zonsondergang genieten.

Ik kan wel concluderen dat Haarlem en haar omgeving ware pareltjes zijn voor iedereen die op zoek is naar mooie shoot locaties. Op elke locatie ben je binnen het kwartier, waardoor je fijn kunt afwisselen bij iedere fotoshoot. Van bos tot strand, van stad tot water, alles is mogelijk.

Ik zou zo nog 10 mooie plekjes kunnen opnoemen, maar ook ik ontdek na 30 jaar nog regelmatig nieuwe spots. Dit waren mijn favorieten.

Dus pak je camera, verzamel je onderwerpen, en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je deze fotogenieke plekjes in en rondom Haarlem verkent!


Liefs,


Hannah

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page